Testimonials

Cirkels Online 2021

De online en live Cirkels bij Patricia ervaar ik elke keer weer als inspirerend en waardevol. patricia weet op haar manier en met behulp van de Zes Stappen door te dringen tot de kern, ze geeft je een liefdevol duwtje in de rug. Elke keer weer verrijkend.

Carola | 29-03-2021

 

Nu ik Choose Again leer kennen merk ik hoe doeltreffend het Zes Stappeproces werkt. Twintig jaar lang heb ik veel verschillende therapieën, trainingen, cursussen en workshops gevolgd. Ik heb al veel bereikt door overtuigingen die ik over mezelf gevormd had te ontdekken en toch stond ik voor mijn gevoel ook nog vaak met lege handen: “en nu dan?”. Nu heb ik een stappenplan wat ik direct kan toepassen om werkelijk een stap te maken in vrijer en lichter worden.
De Zesde stap van het proces, de twee vergevingen, die doen het bevrijdende werk. En juist dat ontbrak er vaak aan in eerder persoonlijk ontwikkelingswerk. Ik merk het ook aan alles in mijn lichaam, in het bijzonder in mijn ogen. In de eerste fase van het proces kan ik me bang of chagrijnig, alleen of verdrietig voelen. Mijn ogen voelen dof. En dan bij stap Zes komt de verschuiving, mijn gezicht ontspant zich en mijn ogen gaan weer stralen! Met de Zes Stappen echt goed doorlopen gun ik mezelf dus het licht in de ogen. We kunnen niet eromheen, het voelen van de oude pijn hoort erbij. Om eruit te komen moet je eerst erin. En dan, erdoorheen. Lichter, vrijer! We moeten eraan geloven, maar we moeten vooral niet erin geloven

Wendela | 17-05-2021
 
LIVE Dagworkshop in Zutphen

Met een nieuwe bril kijk ik terug op vandaag. Dank voor de goede organisatie van de workshop en je rustige en zorgvuldige begeleiding. Daardoor heb ik me open kunnen stellen voor de stappen en m’n neiging om alles te willen begrijpen een beetje los kunnen laten. Ik onthoud de beleving van universeel ‘Licht’ en neem de tijd om “de worteltjes” water te geven.

Meike | 02-10-2020

 

Terugkijkend op een prachtige dag, met prachtige mensen om mij heen en ook nog in een prachtige omgeving. Life is abundance!  Mijn dank voor je presence en your healing power. Je doet geweldig werk!

Maarten | 02-10-2020
 
Online Vijfdaage Workshop, juni 2020. Met Saskia Teppema, Patricia Gorter

De ochtend begonnen met een heerlijke yogales van Patricia. Zo fijn om ontspannend aan de dag te beginnen. Intenties voor de dag: rustiger, minder hoofdpijn, inzicht in mijn triggers en overtuigingen, beetje meer liefde voor mezelf vinden.
Wat is deze week een cadeau voor mezelf! Ik heb zo veel handvatten gekregen om met mezelf aan de slag te gaan. Ik heb er een familie bijgekregen met alle fijne groepsleden, die zich, evenals ik, kwetsbaar hebben opgesteld en waarvan ik veel heb geleerd. En dankzij een fantastische en complete begeleiding van Saskia, Patricia en Diederik!

Ada

 

Ik kijk terug op een volle en rijke week die mij heel veel gebracht heeft. En dat “heel veel gebracht” kan ik samenvatten als:” Ik ben onschuld, ik ben liefde. Dit is de waarheid en de waarheid maakt vrij!”.
Lieve Patricia en Saskia, diepe diepe buiging voor hoe jullie deze 5-daagse hebben geleid.
Ik ben diep en diep geraakt door jouw tomeloze geduld en liefde tijdens de processen Patricia. Je empathie, liefdevolle stem en zachte ogen. Voor jullie allebei geldt dat ik jullie echt als Liefde heb ervaren, jullie liefdevolle inzet, geduld, humor, zorgvuldigheid, creativiteit, inspiratie…DANK DANK DANK!

Arijanne

 

Allereerst mijn grote dank. Ik zal deze week nooit vergeten. Heb jullie ervaren als fantastische fijne vrouwen. Ik vond de week goed georganiseerd en heb met veel bewondering gekeken naar jullie professionaliteit, eerlijkheid en kwetsbaarheid. Het was een groot plezier jullie te volgen in de zes stappen processen die soms leken op een ballet voorstelling.

Ingeborg

 

Wat heb ik een rijkdom van jou mogen ontvangen Patricia! Je begeleiding straalde vertrouwen en rust uit. Wát zich ook voordeed. Het leek alsof je het eerst zelf aannam en dan handelde. Liefde, kundig, en met eindeloos geduld. Daarin heb je me veel laten zien, ook hoe ik zelf een proces kan doen. De yoga, de moodboards, de tekeningen, je eigen voorbeelden… Wat denk ik de grootste opbrengst is, is dat ik het allemaal kon ontvangen. Dankjewel!

Marieke

 

Cirkels Online: het werkt!

Het verbaasd mij steeds weer hoe een ogenschijnlijk eenvoudige methode als de Zes stappen lastig is om zelf te doen en hoe helpend het is dat je als deelnemer op een vriendelijke, maar doortastende manier met compassie wordt geholpen om de stappen te zetten. De leiding berust in handen van mensen die weten waar ze het over hebben. Ze zijn de belichaming van het Zes Stappen model en weten als geen ander wat nodig is om je als deelnemer te helpen de stappen te zetten. En het mooie is: Het werkt. Oók online.

Patricia is een geweldige fijne coach. Ze is integer, doortastend. Ze heeft echt feeling voor wat de ander nodig heef en aan kan. Ze is respectvol en overtuigend en een belichaming van wat Liefde is.

Cor van Haren | 02-06-2020
Deskundige begeleiding in Online Cirkels

Na het lezen van het boek Choose Again van Diederik Wolsak bezocht ik al snel een cirkel in Amsterdam van Patricia Gorter. Het was een eerste kennismaking met de Zes Stappen in de praktijk en toen nog live.
Enthousiast geworden door de goede uitleg van het proces, de fijne oprechte begeleiding tijdens de cirkel en nog een weekend met de Zes Stappen, besloot ik naar Costa Rica af te reizen. Helaas was het verblijf van korte duur door de snel gewijzigde omstandigheden. Weer in Nederland volg ik nu wekelijks een cirkel onder de deskundige begeleiding van Patricia.

Wel heb ik, in Costa Rica, kunnen ervaren hoe het is om een hele dag in aandacht met de Zes Stappen bezig te zijn. In een goede omgeving zijn, met mooie mensen, samen mediteren, samen in stilte eten, deelnemen aan cirkels en lekker wandelen en ontspannen, het was erg leerzaam. En het versnelde mijn leerproces. In een paar dagen kun je een hele stap maken. Daarom is het geweldig als je er de tijd voor neemt om nu aan te sluiten bij een Vijfdaagse online workshop. Even je leerproces een flinke boost geven, in vijf dagen, om het proces te doorgronden en jezelf het Zes Stappen proces aan te leren.

Daarna kun je dan met enige regelmaat online bij Patricia terecht voor het nodige “onderhoud”. Op die manier blijft het niet bij een eenmalige ervaring, maar kun je de Zes Stappen echt in je dagelijkse leven integreren. Hoewel ik de live-bijeenkomsten nu mis (maar die komen er ook weer aan!), heb ik ervaren hoe goed de zoom-bijeenkomsten werken. En bovendien kan ik ze nu wekelijks volgen.

Chris Mulder | 28-05-2020
Cirkels Online in maart, april en mei

Patricia is zeer kundig in het begeleiden van het Zes Stappen proces. Zij weet precies de juiste vragen te stellen en door te vragen waar nodig.  Heel bijzonder hoe de online Cirkel werkt, het doet echt niet onder aan een live Cirkel.
Door het proces in deze Cirkels komt ik steeds meer te weten over mijn kernovertuigingen die heel wat emoties losmaken. Het is zo mooi ik me na de vergeving in stap 6, me zoveel lichter voel. Zelf heb ik nu online 8 Cirkels gevolgd, waardoor ik in staat ben om de Zes Stappen zelf thuis toe te passen als ik door iets in mijn leven negatief getriggerd word. Zo fijn om zo’n tool in handen te hebben, het voelt alsof ik mezelf opschoon.

Judith | 25-05-2020
Vanuit Nieuw-Zeeland Online Cirkels volgen

Patricia doet haar werk als coach met grote duidelijkheid, vaardigheid en compassie. Haar aanwezigheid is liefdevol, diep en gegrond. We kunnen haar ongereserveerd aanbevelen als iemand waar je je op je gemak voeld.
Ondersteund in het process van loslaten van je onwerkelijke identiteid en het verwelkomen van je autentieke Zelf!

Patricia is very clear, very skilled and completely committed. Her presence is loving, steady and deep. We can highly recommend her as a practitioner. You will feel comfortable, safe and held as you commit to your own healing.

Martien Jonkers Osteopaat en Awareness Mentor
Leo Hommel Homeopaat and Awareness Mentor – Koru Clinic, New Zealand

Leo en Martien | 14-05-2020
Na 2 privé coachings

Na 2 privé coachings: Het is echt een wonder hoe deze sessies iets “gedaan” hebben. Binnen een uur thuis kon ik in vrede mij opgeven voor de familiebijeenkomst. Onvoorstelbaar was dit eerst. Een nieuwe glans gaat door mij heen. Ja het woord valt nu binnen. Gereset! Dat is wat er gebeurd is. En jij bent fantastisch. Een aards woord, jij ” beschikt” over innerlijke ruimte en “opereert” met een heldere en wijze precisie en dat zo liefdevol.

Trudy | 7-12-2019
Na een Cirkel

Blij en opgelucht voel ik me, vredig en dankbaar. Ik hoef niet meer bang te zijn, heb er zo lang in geloofd. Het voelt goed om naar binnen te gaan en te voelen dat ik liefde ben. Het was erg waardevol en ik voelde veel liefde. Mag ik jou hiervoor danken?

Irma | 12-12-2019
Na het weekend november 2019

Het was een fantastisch weekend, een liefdevol warm bad waarin we konden opschonen… en dat is inderdaad volop gebeurd, en nog.
Het begint steeds lichter te worden en ik ben pas 3 maanden bezig. Zo blij dat ik Diederik Wolsak ‘s methode “Choose again” heb leren kennen. En Patricia je doet het fantastisch, ook samen met Nieke.

Renée | 27-11-2019
Na het weekend november 2019

Hallo Patricia, Ook ik wil je bedanken en Nieke natuurlijk voor het fijne weekend. Het was voor mij een hele ervaringen, het voelde goed. Er was warmte en liefde. Heel intens. Voor mij een nieuw begin. En ben er erg blij mee, een opening. Dank hiervoor.
Lieve groet.

Irma | 28-11-2019
Na 3 maanden

In September 2019 was ik bij de lezing van Diederik Wolsak, de grondlegger van Choose Again en de Zes stappen naar Vrijheid. Deze man, met een zeer heftig verleden, zat daar zo rustig, zo ongestoord in Vrede en vanuit Liefde te vertellen over onze ‘valse identiteit’, dat we niet zijn wie we denken te zijn, maar dat we Oneindige (Goddelijke of universele) Liefde zijn. En hij meende wat hij zei, hij voelde en leefde het, dat was zo duidelijk voelbaar. Dit smaakte naar meer.Ter plekke ontmoette ik Patricia die Diederik’s methode in Nederland vormgeeft. En in een oogopslag voelde ik: dit wil ik ook, hoe spannend ik het ook vind.

Nu 3 maanden verder, ga ik trouw elke maand naar Zutphen om in de Choose Again Cirkel mijn oude, pijnlijke overtuigingen die ik over mezelf heb gemaakt en mijn leven lang ben gaan geloven, los te laten. Pijnlijke overtuigingen als ‘ik ben niet goed genoeg, ik verdien geen geluk, ik moet het alleen doen, ik ben niet geliefd’ blijken na de Zes Stappen dan echt onwaar te zijn, verzonnen en zo nietkloppend.

Langzaamaan begint het licht door te schijnen, door mijn donkere ego-wolken, kan ik glimpjes voelen van die oneindige liefde. En telkens weer kan ik de Zes Stappen toepassen als er zich irritaties, boosheid, verdrietige momenten voordoen. Het moment en de dag voelen dan zoveel beter, lichter, liefdevoller, blijer.

Ik ben zo dankbaar Patricia dat jij deze wijsheid van Diederik, vanuit jouw eigen levenservaringen kan doorgeven aan ons, aan mij. Deze methode is wat mij betreft van onschatbare waarde.

De maandelijkse cirkel avonden en zeker ook het fantastische weekend in Tubbergen voelen voor mij als een liefdevol, warm bad waarin ik kan opschonen. Het is van wezenlijk belang de motor draaiende te houden zodat ik thuis op elk willekeurig moment dat er triggers voorbij komen, ‘het werk’ kan doen. En wat dan eerst een groot pijnlijk en overweldigend probleem leek te zijn, verdwijnt als sneeuw voor de zon en verandert in een gevoel van Dankbaarheid en Zelfliefde.

Ik gun dit echt iedereen, gun het jezelf ook !

Renée  | 10-12-2019
Na het weekend November 2019

De 6 stappen van Diederik Wolsak heb ik leren kennen door Patricia en veranderde mijn leven. Ik  heb al een aantal therapieën gevolgd en coaches gehad en daar veel inzichten gekregen. Inzichten in waar mijn innerlijk kindpijnen zitten, hoe ze zijn ontstaan en welk gedrag hierdoor is ontstaan in het hier en nu. Maar om er mee te leren omgaan, en ze écht los te kunnen laten, was me tot nu toe nooit gelukt.  Bij alle ‘methodes’ die ik gevolgd heb, werd gezegd: geef het een plek; laat het los; leef in het nu, maar hoe dan?

Doordat ik nu de Zes Stappen van Diederik Wolsak aan het doen ben bij Patricia, heb ik eindelijk tools in handen dit ook wérkelijk te doen. Eindelijk leer ik hoe ik van pijn /angst bij Liefde kan komen. Maandelijks en soms tweemaandelijks ga ik naar Patricia waar we in de Cirkel onze triggers (vrijblijvend) inbrengen. Ik voel zelf of en wat ik in wil brengen en ga daar met Patricia of met éen van de andere groepsleden mee aan de slag. Het mooie van het werken in een groep is dat ik triggers/pijnen/angsten van anderen herken en tegelijk met die ander, in stilte, mee doe met haar/zijn proces.  Na een aantal avonden heb ik het aangedurfd een weekend te doen in Tubbergen. Dit was zo bijzonder…. Patricia weet samen met haar maatje Nieke een dusdanig veilig en warme sfeer te creëren dat ik in no time me thuis en op mijn gemak voelde. Daardoor durfde ik, en met mij 5 anderen, me te openen en mijn kwetsbaarheid te laten zien. Ook hier durfde ik zelf al vrij snel mijn triggers te benoemen en aan het werk te gaan met de Zes Stappen. Wat een bevrijdend gevoel is dat, telkens als ik voel van diepe oude pijn en verdriet in “no time” bij vergeving en Zelfliefde te komen. We hebben ontzettend veel gedaan en tegelijk was het een heerlijk relaxed weekend. Ontspanning, verbinding, bewustwording, bevrijding…. En last but not least de heerlijk maaltijden van Nieke én dat allemaal op een prachtige locatie !

Ik ben zo blij dat ik met deze Zes Stappen methode geen diepe dalen of depri buien meer hoef te voelen. Maar nu een relatief eenvoudige methode heb gevonden die ik telkens, ook thuis, met iedere trigger, irritatie, boosheid, verdrietige of angstige situatie kan toepassen. En het werkt!!! Ik voel me lichter en het levenspad wordt steeds beter begaanbaar. Aanrader voor iedereen die zichzelf wil bevrijden en een gelukkiger en vrijer leven voor zichzelf wil creëren.

RV | 29-11-2019
Patricia Gorter