Wat is BrON-werk?

BrON-werk is kort gezegd een innerlijk veranderingsproces waarin je Bewust wordt van triggers en jouw reacties daar op; de belemmerende onderliggende patronen gaat Onderzoeken en ontmantelen, zodat je een hernieuwde verbinding maakt met wie je werkelijk bent, je Natuurlijke staat van zijn. Je reageert niet meer vanuit die oude patronen op triggers en moeilijke situaties, maar vanuit je gezonde, krachtige en liefdevolle zelf.

Onderliggende theorie.
Tijdens onze kinderjaren nemen we van alles aan over onszelf en de wereld. Als er liefde, veiligheid en bevestiging is leren we dat we oké zijn en het leven aankunnen. Als er pijnlijke ervaringen zijn, afwijzing en onveiligheid, creëren we als kind ‘oplossingen’ om met die moeilijke situaties om te kunnen gaan. Uit loyaliteit naar onze ouders en verzorgers betrekken we veel op onszelf.

Ook al zijn we allang geen kind meer, die oplossingen die we toen gemaakt hebben zoals negatieve overtuigingen (ik ben niet de moeite waard, bijvoorbeeld) en vervolgens  overlevingsmechanismen (een Perfectionist, een Innerlijke Criticus, een Slachtoffer om er een paar te noemen), zijn patronen geworden die ons toen ‘beschermden’, alleen nu in ons volwassen leven niet meer dienstbaar zijn. En toch blijven ze ons aansturen, houden ze ons gevangen. Vanuit deze belemmerende patronen maken we nu nog steeds keuzes. Keer op keer worden we in situaties en in onze relaties in deze patronen getriggerd. Met als gevolg conflicten, moeilijkheden met anderen en onszelf.

Je kunt zeggen dat deze belemmerende patronen het resultaat zijn van hoe we toen als kind die pijnlijke ervaringen hebben verwerkt. De gebeurtenissen van toen kan je niet meer veranderen, het goede nieuws is dat je wel kunt veranderen hoe je die ervaringen hebt geinterpreteerd. Hier en nu. Waardoor je ervaringen met triggers en moeilijke situaties in het nu ook gaan veranderen.

Er is een manier om anders met jezelf om te gaan: de oude patronen te leren herkennen, te onderzoeken, erkennen en weer los te laten. Zodat je weer gaat voelen zoals de bedoeling is in je Natuurlijke staat van zijn. Vrij en gelukkig.

De weg die ik je aanbied in een BrON-sessie, is een samensmelting van verschillende methodieken.
Innerlijke Kindwerk
Choose Again Zes Stappenproces
NLP
Trans Persoonlijk Coachen
Meditatie en Visualisatie

In Meerdaagse Workshops werken we ook met Lichaamswerk, Yoga en Verdiepende Ademsessies

In een BrON-sessie komen de verschillende methodieken samen in een liefdevol en doeltreffend innerlijke stappenplan waardoor je een verandering in jezelf gaat ervaren.

De rode draad is steeds in verschillende stappen:
Bewustworden van je triggers en signalen omdat je fysiek, mentaal en emotioneel vast zit, overstuur bent, gestresst voelt, etc. Waarbij je je tegelijkertijd realiseert en verantwoordelijkheid neemt: ‘dit zijn mijn reacties, die ontstaan zijn door de patronen die ik als kind gemaakt hebt en op dat moment een oplossing waren.’
Onderzoeken van je belemmerende patronen (overtuigingen en overlevingsmechanismen) waarmee je je geidentificeerd hebt, deze mogen voelen, toelaten en erkennen, om ze vervolgens te ontmantelen en te laten gaan.
Met het loslaten van je geïdentificeerde patronen, en het besef dat je deze als een vergissing hebt bedacht, ontstaat er ruimte voor een andere waarheid, zoals je bedoelt bent te zijn: je Natuurlijke staat van zijn.

Het resultaat?
Gebeurtenissen, relaties en de wereld ga je in een nieuw en helder perspectief zien, omdat je jezelf vanbinnen bevrijd hebt van die belemmerende patronen en identificaties, die hoeven niet meer getriggerd te worden. Je voelt je vrijer, in beweging, krachtiger, creatiever, liefdevoller..en een heleboel meer.

Door het bijwonen van kortere groepssessies (cirkels), dagworkshops of meerdagenworkshops leer je werkelijk weer regie te krijgen over je innerlijke processen, zodat je waar je ook bent, wat je ook doet en voelt, iedere keer opnieuw kunt kiezen voor vrijheid. Persoonlijke coaching 1-op-1 is mogelijk als je liever privé wilt werken.

Gevoelens van teleurstelling, ongemakkelijkheid, irritatie, afschuw, woede, jaloersheid en angst, zijn in plaats van slechtnieuws berichten, eigenlijk hele heldere momenten die ons laten we zien op welke punten we blokkeren.

Ze leren ons alert te zijn en erop af te gaan, wanneer we liever in elkaar zouden willen storten en er voor weg willen lopen. Die momenten zijn boodschappers die precies laten zien waar we vast zitten. Dit ene moment is onze beste leermeester en we hebben het geluk dat het ons altijd vergezelt, waar we ook zijn. Pema Chodrun

E

Ben je bereid de boodschap van triggers en moeilijkheden te onderzoeken? Deze signalen te gaan herkennen en anders aan te pakken?

E

Wil je jezelf bevrijden van het geloven in je belemmerende patronen die je als kind hebt ‘gemaakt’ om te overleven?

E

Verlang je naar meer voldoening, vreugde en balans in je leven in plaats van stress, ellende en pijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van mijn actuele aanbod, Cirkels en Workshops? Vul hier je gegevens in. 

Je hebt je succesvol ingeschreven!